Communal Garden Previous item Dry Gravel Garden Next item Low-Allergen Garden

Communal Garden

Shinfield, Berkshire

A new housing development required a communal garden outside the marketing suite and show homes, providing a show piece as visitors enter the site. The bespoke steel ‘Canada Geese’ sculpture rises above sweeping curves of weathered steel, retaining raised beds planted with perennials that replicate the movement and colour of the original meadows that made way for the new houses. Betula utilis var. Jacquemontii introduce height and structure with the white bark creating a striking feature during the winter months. Three curved benches set round the raised bed of lavender, provide a place to reflect and relax for both staff and visitors in this communal garden.

Communal Garden 4
Communal Garden 2
Communal Garden 3
Communal Garden 1